Verkiezingsprogramma gemeente Groningen 2022-2026

Integer ultricies sem sed velit auctor at gravida nisi pellentesque. Curabitur at ligula vel odio fermentum varius. Suspendisse vel nunc fermentum tempus eros sit amet ultricies nisi. Suspendisse vel nunc fermentum tempus eros sit amet ultricies nisi. Sed facilisis ipsum sit amet dui efficitur ultrices.

Beste lezer,


Voor u ligt ons verkiezingsprogramma voor de gemeente Groningen. Samen met onze fractie hebben wij hard gewerkt aan een sterk en haalbaar verkiezingsprogramma! Het vertrouwen van het noorden in de landelijke politieke partijen en Den Haag is momenteel erg laag - en daar zijn goede redenen voor. Denk aan de hardnekkige gaswinning, de geleden schade van de Groningers en de Haagse onwil om de gaskraan dicht te draaien. Elke 4 jaar zijn er weer sprake van ‘Randstad kabinetten’ die de rest van Nederland negeren. Groningen lijdt in het bijzonder onder dit wanbeleid. 


Die ellende kent de gemeente Groningen als geen ander: armoede, woningnood, het gasdossier, het kinderhartcentrum, de energiecrisis, een kleine begroting van de gemeente en hoge belastingen voor de Groningers. De voormalige gemeenten Haren en Ten Boer zijn nog maar net onderdeel geworden van de gemeente, maar zij worden nu al vergeten door de beleidsmaker. Wij zien dat bedrijven, studenten, senioren, instellingen en vrijwilligers worden overgeslagen door de gemeente.
Dat is niet alleen erg jammer, het is gewoon onacceptabel!


Dit is waarom wij hier zijn: meer tegenwicht bieden aan Den Haag en vooral samen opkomen voor het noorden. Wij zijn niet gebonden aan de Haagse achterkamertjespolitiek of de tucht van een landelijke moederpartij. Wij zijn energiek, nuchter, regionaal en bovenal erg kritisch! Dat maakt ons de échte Partij voor het Noorden!


In dit verkiezingsprogramma kunt u lezen wat wij zien in deze ellende, maar ook wat wij gaan doen om deze brandende problemen eindelijk op te lossen. In de komende bladzijden gaan wij verder in op deze probleemstukken, zoals de woningnood, de hoge armoede, de dreigende
energiecrisis en nog veel meer. 


Laten we samen Groningen weer op de kaart zetten, op eigen kracht!