Terug naar Onze kandidaten voor de staten

Matthijs Hekert

“Politiek is voor mij dé manier om verandering te brengen in mijn eigen gemeenschap en omgeving.” Dat zegt Matthijs Hekert, die op plek 7 staat van de kieslijst van de Partij vóór het Noorden. Matthijs is op dit moment fractiemedewerker in de gemeenteraad van Groningen en ziet dagelijks hoe belangrijk het is om actief deel te nemen in het politieke proces. “Participatie is super belangrijk, ongeacht waar je staat in je leven of in de maatschappij. Jong of oud, Stadjer of Ommelander, Statenlid of lid van de partij, in de politiek kun je het verschil maken.”

De Partij vóór het Noorden staat volgens Matthijs voor progressief, pragmatisch en goudeerlijk. “Onze partij is uniek, dat hoor je natuurlijk van meer partijen, maar wij maken het waar. We zijn een provinciale partij in Groningen, met ongekende ambities voor heel Noord-Nederland. Dat neemt niet weg dat we vooral opkomen voor de burgers van Groningen, wij blijven vechten voor wat het beste is voor Groningen.” Over de oprechtheid van de partij gesproken. “De Partij vóór het Noorden was de eerste partij die de strijd aanging met de gevolgen van de gaswinning, lang voordat de landelijke politiek naar deze gevolgen omkeek.”

Puur en simpel

Volgens Matthijs bestaat er inhoudelijk geen enkele partij die de dromen, frustraties en ambities van de inwoners van Groningen zo goed vertegenwoordigt als de Partij vóór het Noorden. “Dat heeft een simpele reden: wij zijn de inwoners van Groningen. Van boeren tot leraren en van zorgmedewerkers tot ambtenaren en arbeiders: het zijn de inwoners zelf die aan het woord zijn. Puur en simpel, dat onderscheidt de Partij vóór het Noorden.”

Eén front vormen naar Den Haag, samen met Drenthe en Fryslân, dat vindt Matthijs belangrijk. “Wanneer Den Haag besluit om gas te gaan winnen in de Waddenzee van Fryslân, er geen graantje meer kan worden meegepikt in de Groningse Graanrepubliek en het Drentse budget voor dorpshuizen vertrekt naar Schiphol, dan kan alleen een sterk en verenigd Noord-Nederland een luid en duidelijk NEE verkondigen. Alleen samen staan we niet alleen.”

De lobby van Groningen kan en moet veel effectiever in de komende 4 jaar, zo vindt Matthijs. “Onze boodschap wordt te weinig gehoord in Den Haag en Brussel, daar moeten we kritisch op zijn. En daarin kan nog veel worden verbeterd.”

Het recht om je eerlijk en transparant te laten vertegenwoordigen in gemeente, provincie of land, is volgens Matthijs zeker in deze tijd goud waard. “Ga daarom stemmen. Maar laat niet alleen op 15 maart je stem horen, maar ook daarna. Iedereen heeft het recht om betrokken te blijven en de Partij vóór het Noorden staat daarvoor, als geen ander, open. Blijf daarom betrokken, blijf kritisch en blijf op de hoogte van wat er in je omgeving speelt. Immers, Groningen is van ons!”