Terug naar nieuws uit De Provincie Groningen

De Partij vóór het Noorden is er voor iedereen

Jong en oud, boeren, burgers en buitenlui, iedereen is welkom bij de Partij vóór het Noorden. We stellen graag Johan ten Hoove en Resmije Zeqiri voor. Zij laten zien dat Groningen bij de Partij vóór het Noorden twee streepjes voor heeft.  

Johan ten Hoove

Johan woont in Groningen en heeft een behoorlijk verleden in de politiek. Hij werd politiek actief omdat hij de leefomgeving voor de Groningers wilde verbeteren, waarbij inwoners, en zeker ook ouderen, zo prettig mogelijk moeten kunnen leven, wonen en werken.

De Partij vóór het Noorden staat volgens Johan midden in de maatschappij. “Het is geen rechtse of linkse partij en richt zich alleen op datgene wat goed is voor Groningen. Het onderscheidt zit hem in het feit dat de partij niet gebonden is aan landelijke partijpolitiek, waardoor we onze eigen koers kunnen varen. Zo staan we ook in de provinciale politiek: onafhankelijk en met korte lijnen naar de burger. We hoeven dus ook geen verantwoording af te leggen aan Den Haag, Groningen staat bij ons altijd voorop.”

“Verder pleit ik voor meer balans tussen Stad en Ommeland c.q. burgers, boeren en buitenlui.” De boodschap die Johan aan de kiezer wil meegeven is om op 15 maart vooral lokaal te kiezen. “Een lokale partij staat dichter bij de inwoners. Bovendien willen we geen Haagse leugens meer, maar vooral Groningse nuchterheid.”

Resmije Zeqiri

Tijdens haar studie Recht en Bestuur kwam Resmije in contact met de politiek in de Provincie Groningen. Dat sprak haar aan. “Ik wil graag een bijdrage leveren aan, en invloed uitoefenen op, belangrijke beslissingen die in de politiek genomen worden. Daarnaast vind ik het erg interessant om mee te denken over allerlei maatschappelijke vraagstukken.”

Resmije noemt de Partij vóór het Noorden een partij die de belangen van haar inwoners voorop stelt. “We willen in Groningen graag een bijdrage leveren aan verschillende doelen die er gesteld worden, zolang dit maar niet ten koste gaat van onze eigen inwoners. Wij vinden burgerparticipatie erg belangrijk, zodat we samen kunnen nadenken over een uitvoerbaar beleid in onze provincie. Leden spreken binnen onze partij nadrukkelijk mee over de koers en richting, dat spreekt mij aan.”

Bereikbaarheid van de provincie Groningen, zowel vanuit Nederland als Europa, is voor Resmije een belangrijk punt uit het verkiezingsprogramma van de Partij vóór het Noorden. “Een goede infrastructuur zorgt ervoor dat je gemakkelijk en snel naar je werk, opleiding of je familie/vrienden kunt gaan. Het zorgt er ook voor dat meer bedrijven en/of personen zich hier willen vestigen. Een goede infrastructuur is daarom erg belangrijk voor de toekomst van onze provincie.”

“Kies op 15 maart lokaal, samen kunnen we ervoor zorgen dat Groningen weer van ons wordt”, besluit Resmije. “De Partij vóór het Noorden investeert in een duurzaam beleid, voor iedereen, jij ook?”