Terug naar Nieuws uit de Gemeente oldambt

Oldambt: Werkbezoek aan Airport Oostwold


Vliegveld Oostwold, Oldambt

De fractie van de Partij voor het Noorden in Oldambt heeft haar 1e werkbezoek van 2024 zaterdagmorgen afgelegd in Oostwold. We waren te gast bij Tom en (zoon) Wout van der Meulen van Airport Oostwold. Wie kent niet de kreet ‘ Tom vliegt voor U’.

Mensen die al wat ouder zijn kennen het bedrijf van het spuiten van bestrijdingsmiddelen op gewassen. Dat doet men sinds 2007 niet meer. In 1958 is het bedrijf daar mee begonnen. Heden ten dage doet het bedrijf aan vlieglessen, parachutespringen, rondvluchten, luchtreclame en veel onderhoud voor derden. ( o.a. voor klanten uit Duitsland, Denemarken en Frankrijk) Verder staan in de Heritage hangaar veel historische vliegtuigen die op afspraak te bezichtigen zijn.

In 2013 is de aanwijzing vliegveld via de Nationale regeling verkregen. De 1000 meter lange nieuwe start- en landingsbaan (kosten 1 miljoen euro) fungeert als infrastructuur voor de hele regio. Ook heeft het bedrijf uitbreidingsplannen. Zo wil men eerst een nieuwe hangaar bouwen en op termijn graag nog een 4 tal woningen met ruimte bij het huis voor ‘je vliegtuig’.

Mark, Heddy, Marjon, Margriet, Jurrie en Marten hebben genoten van het gastvrije ontvangst door de beide mannen Van der Meulen. Hartelijk dank hiervoor.
Het is natuurlijk sowieso al uniek dat je een keer met je auto de start-en landingsbaan op mag. 😉