LANDBOUW EN LANDBOUW INNOVATIE PROVINCIE GRONINGEN

Integer ultricies sem sed velit auctor at gravida nisi pellentesque. Integer in dui at metus finibus ultrices. Nam vel nunc tincidunt odio bibendum auctor. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur.

Ruimte maken en houden in de provincie voor landbouw en volop inzetten op landbouw innovatie!

Groningen is en blijft een landbouwprovincie waarin niet alleen voor Groningen, Nederland of Europa voedsel geproduceerd wordt, maar voor de mondiale behoefte.

Samen met boeren en boerenorganisaties moet een blijvende oplossing gezocht worden – met respect voor mens en milieu – om duurzame landbouw te bevorderen en te versterken. De mens mag ingrijpen in de natuur wanneer dat nodig is voor de veiligheid van mensen. Maatregelen om overlast gevende dieren bij de teelt van landbouwproducten te kunnen weren moeten mogelijk blijven, binnen de wettelijke bepalingen.

De provincie moet het voortouw nemen om met boeren en boerenorganisaties te komen tot een landbouw- en veeteelt-natuurplan waarmee met elkaar stappen worden gezet naar meer duurzame landbouw en veeteelt met respect voor elkaar.

De Partij vóór het Noorden vindt dat de provincie middelen mag aanwenden om na goed overleg bedrijven uit te kopen. De Partij vóór het Noorden ziet het probleem van stikstofdepositie als een Europees probleem en er zal dus over de landsgrenzen heen een Europese oplossing gevonden moeten worden. Er dient balans te zijn tussen natuur en landbouw.

Industriegebieden als de gebieden bij Delfzijl, A7 en Eemshaven zijn inmiddels uitgebreid en/of gepland. Groen en weidsheid zijn belangrijke kenmerken van het Groninger landschap. Duurzaamheid en werkgelegenheid zullen voorop moeten staan. Datacenters zijn energie slurpend, ruimte innemende, zoetwater verspillende en weinig werkgelegenheid biedende bedrijven. Groningen is van “ONS”!