15 maart PROVINCIALE VERKIEZINGEN vóór groningen 

Integer ultricies sem sed velit auctor at gravida nisi pellentesque. Suspendisse ornare augue at est venenatis faucibus. Integer ultricies sem sed velit auctor at gravida nisi pellentesque. Phasellus mattis ligula ut egestas porta. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur.

STEM VÓÓR GRONINGEN!

De Partij vóór het Noorden is sinds 2003 vertegenwoordigd in de Provinciale Staten van Groningen. Vanuit die positie heeft de partij discussie gevoerd over onder andere de gaswinning en de vorming van een gewestelijk bestuur voor Noord-Nederland. Daarnaast heeft de Partij vóór het Noorden op onafhankelijke wijze een visie op actuele politieke en maatschappelijke vraagstukken ontwikkeld. Niet links, niet rechts, maar wel wat goed is voor de inwoners van Groningen.

Daarbij hecht de Partij vóór het Noorden sterk aan besluitvorming van onderop en direct contact met de inwoners van de provincie Groningen. We staan zogezegd met ‘de poten in de modder’, willen weten wat er speelt en wat inwoners van de provincie bezighoudt. Vanuit die positie voeren wij politiek, waarbij een sterke samenhang binnen de regio voorop staat.

Met name de besteding van de aardgasbaten verdient de hoogste prioriteit. De provincie Groningen was in de afgelopen decennia een wingewest voor Nederland, waar we een groot deel van de welvaart aan te danken hebben. Het wordt tijd dat een deel van die welvaart in Groningen gaat landen. Daarom pleiten wij voor een Gasfonds waarin minimaal 5 miljard euro wordt gestort en waarmee allerlei projecten in allerlei geledingen van de samenleving kunnen worden bekostigd. Daarnaast vindt de Partij vóór het Noorden het onbestaanbaar dat juist in diverse gemeenten in onze provincie de energiearmoede momenteel het hoogst is. Kortom, er is genoeg te doen en er is veel te wensen. Dat doen we niet omdat we ons ‘minder’ voelen dan de rest van Nederland, integendeel. Groningen heeft veel, heel veel, te bieden en de Partij vóór het Noorden is er van overtuigd dat we de kansen die er liggen optimaal moeten benutten. De groeikracht van onze provincie is enorm. We hebben rust, ruimte, een sterk MKB en bovenal inwoners die er voor willen gaan. Daar maakt de Partij vóór het Noorden zich sterk voor!

De verkiezingsleus 2019-2023 van de Partij vóór het Noorden was “Groningen is van ONS!”, die leus blijft nog steeds van kracht: Groningen is van ons!

Voor uitgebreidere informatie lees hier ons verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten 2023. 

lees hier onze

verkiezingsprogramma's! Lees meer