Onze 14 actiepunten
vóór Groningen

Sed facilisis ipsum sit amet dui efficitur ultrices. Donec quis sapien sodales tincidunt risus quis euismod nunc. Nam viverra velit ac mauris convallis dignissim. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur. Duis mattis neque quis nunc tincidunt ac hendrerit libero mattis.

 1. Inwoners mogen geen financiële en blijvende fysieke en/of
  psychische lasten ondervinden van de mijnbouw in de
  provincie.
 2. Groningen heeft onbehoorlijk geleden door de mijnbouw in de provincie en daarom moet aan mijnbouw snel een einde komen.
 3. Vanwege de afbouw van het Gashuis Groningen moet het Rijk Groningen leidend maken in de alternatieve energie
 4. Groningen is van oudsher een landbouwprovincie en dat moet Groningen ook in de toekomst blijven.
 5. Groningen heeft veel te bieden voor toeristen uit binnen- en buitenland.
 6. Groningen dient goed bereikbaar te zijn voor de rest van Nederland en Europa.
 7. Groningen is meer dan alleen de stad; er dient op investerings- en cultureel gebied een evenredige balans te komen tussen stad en platteland.
 8. Plattelandsdorpen en gemeenten zijn prettig om in te wonen en nieuwbouw op het platteland komt de leefbaarheid op het platteland ten goede.
 9. Iedereen moet de zorg die hij/zij nodig heeft makkelijk en snel kunnen bereiken.
 10. Groningen, Fryslân en Drenthe hebben te maken met vergelijkbare onderwerpen; een gezamenlijke lobby en meer samenwerking zal het Noorden sterker maken..
 11. Groningen moet een provincie zijn/worden/blijven waar het veilig, plezierig en gezond wonen en werken is, voor jong en oud. Tevens is het een provincie waarin vanwege goede voorzieningen, zoals woningen, scholen en opleidingen, mensen kunnen en willen zijn, kunnen werken en willen wonen. 
 12. Gemeenten moeten in staat gesteld worden erkende vluchtelingen op te vangen; de provincie moet bij de organisatie hiervan een helpende hand bieden. Primair blijft de opvang van erkende vluchtelingen de verantwoordelijkheid en taak van de centrale overheid.
 13. Draagvlak vindt de Partij voor het Noorden voor zaken als windturbines, zonneparken, ruimtelijke planning en tal van andere zaken essentieel. Groningen moet gemaakt worden voor en met de inwoners.
 14. Sportbeoefening moet voor alle Groningers financieel mogelijk zijn.

Voor uitgebreidere informatie lees hier
ons verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten 2023.
U kunt ons verkiezingsprogramma ook hier downloaden.

ONZE MENSEN


Onze_Mensen

lees hier onze

verkiezingsprogramma's! Lees meer