EVENREDIGE INZET FINANCIËLE MIDDELEN STAD EN PLATTELAND

Suspendisse ornare augue at est venenatis faucibus. Donec quis sapien sodales tincidunt risus quis euismod nunc. Integer at turpis porttitor quam hendrerit tincidunt. Sed scelerisque mi ut ante suscipit efficitur. Pellentesque eu nulla posuere imperdiet turpis ut fringilla magna.

Evenredige inzet van financiële middelen voor stad
en platteland!

De Partij vóór het Noorden wil dat er een evenredige inzet van financiële middelen komt voor stad en platteland. Dat is nodig voor de leefbaarheid op het platteland en om het wonen op het platteland aantrekkelijk te houden of te maken. De toegezegde investeringen op het platteland mogen nooit teruggetrokken of ingetrokken worden ten gunste van de Stad. Er mag geen diepere kloof ontstaan tussen Stad en Ommeland en daar waar aanwezig moet deze versmald worden.

Culturele evenementen moeten evenredig in Stad en het platteland plaatsvinden. Het karakter van de Groninger cultuur op het platteland en in de Stad moet behouden blijven en zo mogelijk versterkt.


Evenementen die de eigen Groninger Cultuur uitdragen dienen bij voorkeur in aanmerking te komen voor subsidies en mogen een streepje voor hebben. Het Openbaar Vervoer in Groningen is op het platteland - anders dan in de Stad Groningen - niet adequaat naar de zin van de Partij vóór het Noorden. Ook in dorpen en kleine plaatsen zou sneller en regelmatiger OV aanwezig moeten zijn. De provincie zal dit moeten gaan faciliteren en stimuleren, ook financieel. Groningen is van “ONS”!