Terug naar Wie zijn wij...

11. Heddy Smit - Fractiemedewerker

Gepubliceerd op:
11. Heddy Smit - Fractiemedewerker

Naam: Smit, H.J. (Heddy)

Woonplaats: Winschoten

Mail Heddy. 

 

Twitter

 

Van huis uit werden wij gevoed met politiek. Mijn ouders waren zeer politiek geintereseerd en hebben dat ook op mij over gebracht. Oog hebben voor de samenleving. Vanaf mijn 18e heb ik ook altijd gestemd. omdat ik toch op die manier probeerde mijn steentje bij te dragen in de samenleving. En soms was dat erg moeilijk, maar heb ik geprobeerd steeds voor mezelf een goeie keuze te maken. Laat je stem niet verloren gaan. Het is een recht die onze voorouders voor ons bevochten hebben.

Waarom mijn keuze voor de Partij voor het Noorden? In 2009 werd er een fractie van de Partij voor het Noorden opgericht in het Oldambt. Jurrie Nieboer, waar ik al weer  24 jaar mee getrouwd ben, sloot zich aan bij deze club. Dit nam zo'n vlucht in de campagnetijd en na het behalen van een zetel, dat ik mij aansloot en als Fractiemedewerker de dingen ging doen waar het raadslid, Jurrie in dit geval, en de commissieleden geen tijd voor hadden. dingen uitzoeken, de website bijhouden, naar bijeenkomsten waar zij door hun werk niet heen konden enz. enz. Als ik niet politiek geinteresseerd zou zijn en de Partij voor het Noorden niet mijn partij zou zijn, had ik dit niet gedaan alleen omdat Jurrie raadslid werd. Ik doe het met hart en ziel voor de inwoners van het Oldambt.

Sinds 2010 houd ik mij bezig met de realisatie van de Historische Haven Winschoten. Door het enthousiasme van Henk de Vrieze ben ik aangestoken en ben mij gaan verdiepen in historische schepen. Als bestuurslid van Stichting Tramhaven Winschoten hou ik mij nu voornamelijk bezig met het organiseren van activiteiten in de haven. Onder de naam SodomSail organiseren wij haven feesten met het doel de haven naamsbekendheid te geven onder het publiek en schippers van historische schepen.

* In (her) gebruikname van het van Goghbruggetje

* Afterparty van de reunie van de LVBHB.

* Afterparty van Delfsail

En voor het eerst in 2016 als onderdeel van WinterWelVaart

Politieke interesse:

  • Mijn politieke interesse is breed. Jeugdzorg, welzijnswerk, energie, stadsvernieuwing, toerisme noem het maar op, alles heeft mijn interesse. Ook zijn er onderwerpen waar ik totaal geen kaas van heb gegeten en dat laat ik dan ook graag over aan de specialisten. Ken je tekortkomingen zeg ik altijd. 

 

 persoonlijke interesse:

 

In 1989 waren een aantal mensen bezig om een lokale omroep op te richten in Scheemda. Dat vond ik zo leuk dat ik mij daar bij heb aangesloten. In die tijd was de Herindeling van, nu de voormalig gemeente Scheemda, een hot item. Toen op 1 december 1990 Omroep Scheemda voor het eerst haar uitzendingen begon, begon voor mij ook een hele mooie tijd. Als assistent Hoofd Techniek en Geluidstechnicus van het actualiteitenprogramma "Van Gisteren, vandaag en morgen" heb ik leuke jaren beleefd.Het actualiteitenprogramma zond elke maand de raadsvergadering uit, en 1x per jaar de begrotingsvergadering/voorjaarsnota. Zo is mijn interesse in lokale politiek ontstaan. Ook hebben wij in die tijd gemerkt dat een herindeling voor veel inwoners een moeilijke beslissing was. Vooral de emotionele kant van de herindeling werd vaak vergeten in die tijd. Mensen die geboren zijn in de gemeente Midwolda of Oostwold, woonde nu ineens in de gemeente Scheemda. Vooral de oudere inwoners hadden het daar erg moeilijk mee.

Sinds 25 januari 2005  run ik met heel veel plezier mijn eigen Nagelstudio "Nagelzzz" aan huis. Een hobby die uitgegroeid is naar mijn beroep. Geweldig leuk al die verschillende mensen in je studio te hebben. Al die mensen met hun humor, verdrietjes en blije momenten. Geen dag is hetzelfde. Een prachtig beroep vind ik zelf. Soms deel je echt lief en leed met elkaar. 

Ik ben dus getrouwd en samen hebben wij een prachtige dochter van alweer 24 jaar. Ook zij is politiek geintereseerd. hoe kan het ook bijna anders met beide ouders actief in de politiek. 

Mijn hobby's zijn: lezen, borduren, varen, motor rijden, gezellig met vrienden dingen doen. bioscoop/concerten bezoeken. Ga zo maar door, ik vind veel leuk.

 

Bard Boon - Wethouder

Bard Boon  - Wethouder
Naam :  Boon, B (Bard)  Woonplaats: Scheemda Mail Bard Telefoonnummer: 0597 - 48 23 24
 

1. Jurrie Nieboer - Fractievoorzitter en raadslid

1. Jurrie Nieboer - Fractievoorzitter en raadslid
Naam:            Nieboer, J (Jurrie) Woonplaats:  Winschoten  Mail Jurrie.  Telefoonnummer: 06-50415000  Facebook Twitter