info@partijvoorhetnoorden.nl | oldambt@partijvoorhetnoorden.nl 06 - 401 854 10

Naar Oldambt
Terug naar Wie zijn wij...

1. Dries Zwart lijsttrekker 2019 -2023

Gepubliceerd op:
1. Dries Zwart lijsttrekker 2019 -2023

 Zwart, D (Dries)

Mail Dries

En dan krijg je de vraag " even iets over jezelf te schrijven". Je moet dan nadenken over wat je vindt dat anderen over jou moeten weten en dat is lastig. Wil u weten dat ik 4 kinderen heb en inmiddels 5 kleinkinderen, dat ik woon in Appingedam en 41 jaar met Gerda , mijn oude buurmeisje van 60 jaar geleden en met haar getrouwd ben. 
 
Ik ben ooit naar de pedagogische academie gegaan, maar heb het diploma niet. Niet voor de klas dus, maar op dat moment waren er toch te veel meesters en juffen.
Ik ben gaan werken in de salesorganisatie van een toen hele grote farmaceut en uiteindelijk tien jaar geleden naast mijn werk in de lokale politiek in Appingedam gegaan, een oude wens iets te betekenen voor mijn leefomgeving.
Acht jaar lang ben ik fractievoorzitter geweest van de grootste partij in Appingedam in de coalitie en heb in die rol te maken gehad met alles wat zich in een kleine gemeente afspeelt. Van het zorgdossier tot aan riolering en van WOZ waarden tot aan planning van groen en woonwijken.
Bewust ben ik in die periode lid geweest van een plaatselijk lokale partij en van een provinciaal lokale partij en heb vanaf dat moment in 2010 al een heel goed gevoel bij de Partij voor het Noorden.
 
Ik wilde na april 2018 even ruimte voor mijzelf om dan in 2020 in DAL ( na herindeling) opnieuw te beginnen In de nieuwe raad. Even afstand en dan weer vol er in. Dat laatste is niet gelukt. Ik ga er nu eerder vol in. Er is mij gevraagd om het lijsttrekkerschap voor de PvhN bij de provinciale verkiezingen op mij te nemen en daar wilde ik geen nee op zeggen. Verantwoording nemen. Wel even eerst de partijprocedure doorlopen en na een goed gesprek gaven wij van beide kanten groen licht. Het vertrouwen van bestuur en nu ook de campagnecommissie betekent voor mij een warm bad. Het is mij een eer deze kar te mogen trekken. 
 
Voor elkaar en met elkaar.
 
Wat wil ik na de komende verkiezingen bereiken, er van uitgaande dat wij tenminste 1 zetel krijgen? De elf punten van de PvhN zullen via mij in de Staten aan bod komen. Zo lang het nodig is. Telkens zal ik blijven hameren op het feit dat er in Groningen heel veel is mis gegaan en dat er ondanks beloften van landelijke partijen ons Groningers zand in de ogen is gestrooid. Zij komen met bussen vol kijken en gaan met krokodillentranen in de ogen terug en er verandert niets. In de Tweede Kamer heeft men telkens laten blijken niets voor Groningen te willen doen. Wat hebben we dan aan die veel genoemde zogenaamd noodzakelijke lijntjes uit Groningen met de landelijke moederpartij in de kamer? Niets. Veel geblaat en weinig wol.
Daarom pakken wij Groningers nu de regie weer terug. 

Want Groningen is van u, van mij ..... Groningen is van ons!!

2. Leendert van der Laan Fractiemedewerker

2. Leendert van der Laan Fractiemedewerker
 van der Laan, L (Leendert) Mail Leendert 
 

3. Bard Boon

3. Bard Boon
 Boon, B (Bard) mail Bard