Terug naar Persberichten

Partij voor het Noorden overweegt deelname verkiezingen in nieuwe gemeente Midden Groningen

Gepubliceerd op:

 Het bestuur van de PvHN heeft besloten om te onderzoeken of deelname, van de PvHN, in de nieuw te vormen gemeente Midden Groningen haalbaar is. Door middel van een advertentie in HS krant worden kandidaten opgeroepen een motivatiebrief te schrijven.

De PvHN is op dit moment politiek actief in Provinciale Staten en in de gemeente Oldambt waar de partij tevens collegepartij is. 

Door de gemeentelijke herindeling in Groningen worden de kaarten opnieuw geschud en nieuwe kansen geboden. In Midden Groningen vinden de eerste gemeenteraadsverkiezingen plaats eind 2017.

De PvHN heeft groeiambities in de Provincie Groningen, maar niet tegen elke prijs. Voldoende betrouwbare en geschikte kandidaten is de hoofdvoorwaarde om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in meerdere gemeenten. De PvHN zal de kandidaatsraadsleden intensief begeleiden. Kandidaten kunnen een korte motivatie e-mail sturen voor 10 juni naar: info@partijvoorhetnoorden.nl

Extra miljoenen voor inhuur extern personeel bij provincie Groningen valt slecht

Extra miljoenen voor inhuur extern personeel bij provincie Groningen valt slecht
 De provincie Groningen heeft vorig jaar meer geld besteed aan het inhuren van extern personeel dan verwacht. Er werd geen 2,2 maar 6,2 miljoen euro aan uitgegeven.
 

PvhN: zicht op zoutwinning ontbreekt

PvhN: zicht op zoutwinning ontbreekt
Groningen/Veendam De Partij voor het Noorden (PvhN) stelt opnieuw vragen aan Gedeputeerde Staten over de zoutwinning door Nedmag. Door: Gerdt van Hofslot De partij doet dat omdat Nedmag een vergunning aanvraagt voor een nieuw winningsplan. Dit voorjaar vroeg de partij ook al opheldering over de risico’s van activiteiten van de zoutwinner bij Gedeputeerde Staten. Dat was kort voordat er e…