Terug naar Persberichten

Geen deelname in Midden-Groningen

Gepubliceerd op:

 Het bestuur van PvHN heeft definitief besloten niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, in november 2017, van de nieuw te vormen gemeente  Midden- Groningen. Voorwaarde voor deelname was dat er een lijst kon worden samengesteld met daarop voldoende enthousiaste mensen. Na de oproep in de diverse media waren er onvoldoende aanmeldingen om met een goede en verantwoorde lijst te komen.

Wellicht is er in andere herindelinggemeenten in de provincie Groningen wel voldoende belangstelling. Het bestuur en uiteindelijk de leden van de Partij voor het Noorden zullen hierover moeten beslissen.

De Partij voor het Noorden is op dit moment actief in Provinciale Staten van Groningen en in de gemeente Oldambt.

Extra miljoenen voor inhuur extern personeel bij provincie Groningen valt slecht

Extra miljoenen voor inhuur extern personeel bij provincie Groningen valt slecht
 De provincie Groningen heeft vorig jaar meer geld besteed aan het inhuren van extern personeel dan verwacht. Er werd geen 2,2 maar 6,2 miljoen euro aan uitgegeven.
 

PvhN: zicht op zoutwinning ontbreekt

PvhN: zicht op zoutwinning ontbreekt
Groningen/Veendam De Partij voor het Noorden (PvhN) stelt opnieuw vragen aan Gedeputeerde Staten over de zoutwinning door Nedmag. Door: Gerdt van Hofslot De partij doet dat omdat Nedmag een vergunning aanvraagt voor een nieuw winningsplan. Dit voorjaar vroeg de partij ook al opheldering over de risico’s van activiteiten van de zoutwinner bij Gedeputeerde Staten. Dat was kort voordat er e…