Terug naar Onze mensen In de gemeente groningen

Jelle Dams

Woordvoerder
jelle.dams@raadgroningen.nl

Jelle Dams is woordvoerder binnen de fractie Groningen. Hij is 24 jaar oud en woont in het prachtige Groningen. Jelle is student aan de Rijksuniversiteit waar hij in zijn masterfase zit van de master Energy and Climate Law. Deze master trok hem aan door zijn interesse in het Europees en nationaal recht i.c.m. verschillende kwesties rondom duurzaamheid. Naast zijn studie is Jelle assistent trainer bij Heren 7 van de Groene Uilen, een studenten basketbalvereniging in Groningen. Verder is hij nog lid van een studentenvereniging en zit hij in het raad van toezicht van zijn oud bestuur. 

Jelle zijn portefeuilles binnen de gemeente zijn onder andere gericht op Energie, klimaat, duurzaamheid en topsport. Hij is erg blij dat dat Evelien en Leendert hem de ruimte gunnen om naar sessies of woordvoeringen te gaan die zijn interesses wekken. Voor de komende jaren zou hij graag zien dat de Partij voor het Noorden meer naamsbekendheid krijgt onder het bredere publiek. 

Vaak als Jelle mensen spreekt over de politiek merkt hij dat de interesse ontbreekt over lokale politiek. Dit moet in zijn optiek echt veranderen en daarom strijdt Jelle samen met zijn fractiegenoten om de naam Partij voor het Noorden verder op de kaart te zetten!