Terug naar Nieuws

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in

Gepubliceerd op:

Partij voor het Noorden heeft samen met 6 andere oppositiepartijen 26 schriftelijke vragen ingediend over de nieuwe en forse vertraging in de schadeafhandeling als gevolg van de gaswinning.

Ook hebben alle oppositiepartijen het onderwerp geagendeerd voor de commissievergadering van 19 juni. Er zit dus spoed achter de beantwoording van de schriftelijke vragen.

De partijen willen o.a. weten waarom zij het nieuws (weer) via de media moeten horen.  En waarom het nieuws dat de schadeafhandeling nu wel 2,5 jaar kan duren vorige week niet naar buiten is gekomen tijdens het spoeddebat in de Tweede Kamer en in het bestuursoverleg met de regio. Zo lopen wij als Provinciale Staten steeds maar weer achter de feiten aan. En nog belangrijker: gedupeerden kunnen wederom nog langer wachten.

Partij voor het Noorden: ‘Duitse terughoudendheid bij investeren in spoorwegen is zorgelijk’

Partij voor het Noorden: ‘Duitse terughoudendheid bij investeren in spoorwegen is zorgelijk’
De fractie van de Partij voor het Noorden in de provinciale Staten van Groningen heeft aan het college schriftelijke vragen gesteld over prioritering van het spoor richting Duitsland (Wunderline).
 

Lekkages van pekel en diesel: experts wijzen op risico's zoutwinning in Veendam

Lekkages van pekel en diesel: experts wijzen op risico's zoutwinning in Veendam
De fractie van de Partij voor het Noorden in de Provinciale Staten heeft 12 schriftelijke vragen gesteld aan het College omtrent het risico op diesellekkage en drinkwater in bodemlagen naar aanleiding van de aanvraag van het nieuwe winningsplan van Nedmag. De Partij voor het Noorden maakt zich zorgen over de veiligheid van het zoutwinningsgebied voor de bewoners en de drinkwater voorzieningen.