Terug naar Nieuws

Vertrek Gerard Kemkers Topsportcentrum Groningen roept vragen op!

Gepubliceerd op:

De Partij voor het Noorden heeft in december 2015 ingestemd met het ontbrekende subsidiebedrag van 700.000 euro voor het Topsportcentrum in Groningen. Er was wel enige twijfel voor het verstrekken van deze subsidie. Echter topsportdirecteur Gerard Kemkers heeft ons met een heel warm pleidooi overtuigt van de goede en belangrijke toekomst van het Topsportcentrum voor Groningen. Niet alleen FC Groningen maar ook de breedtesport zou wel degelijk aanbod komen binnen het Topsportcentrum. Onlangs bereikte ons het nieuws dat Gerard Kemkers op zeer korte termijn vertrekt bij FC Groningen en dus ook het topsportcentrum verlaat. De Partij voor het Noorden maakt zich zorgen over de invulling van het Topsportcentrum. Is er nog wel ruimte voor verschillende sporten of gaat het straks enkel en alleen over voetbal en FC Groningen? Daarnaast maakt de Partij voor het Noorden zich zorgen over de algehele exploitatie van het Topsportcentrum in de toekomst, nu FC Groningen ook de nodige financiële en sportieve tegenslagen heeft gehad.

 

  • 1) Heeft het College van Gedeputeerde Staten de uiteindelijke subsidie verstrekt zonder nadere voorwaarden over bijvoorbeeld breedtesporten in Groningen? Graag een reactie van het College van Gedeputeerde Staten.
  • 2) Zijn er directe contacten met het Topsportcentrum en de Provincie Groningen? Heeft de Provincie directe invloed op het beleid van het Topsportcentrum als subsidiegever? Graag een reactie van het College van Gedeputeerde Staten.
  • 3) Is de subsidie van 700.000 euro verstrekt door de Provincie aan het Topsportcentrum een eenmalige subsidie geweest? Of is er ook sprake van een doorlopende subsidie van de Provincie Groningen aan het Topsportcentrum?

 

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in
Partij voor het Noorden heeft samen met 6 andere oppositiepartijen 26 schriftelijke vragen ingediend over de nieuwe en forse vertraging in de schadeafhandeling als gevolg van de gaswinning. Ook hebben alle oppositiepartijen het onderwerp geagendeerd voor de commissievergadering van 19 juni. Er zit dus spoed achter de beantwoording van de schriftelijke vragen. De partijen willen o.a. weten waarom…
 

Partij voor het Noorden kiest 50PLUS in Eerste Kamer

Partij voor het Noorden kiest 50PLUS in Eerste Kamer
De Statenfractieleden van de Partij voor het Noorden, Dries Zwart en Leendert van der Laan hebben vanmiddag hun stem uitgebracht op de Eerste Kamerfractie van 50PLUS. Tijdens de campagne voor de statenverkiezingen heeft de Partij voor het Noorden haar kiezers beloofd om bij de Eerste Kamer Verkiezingen te stemmen op de kandidaat voor Code Oranje, Annemarie Heite. In een eerder stadium had de Par…