Terug naar Nieuws

Schriftelijke vragen verkeersveiligheid langs kanalen in provincie Groningen.

Gepubliceerd op:
Schriftelijke vragen verkeersveiligheid langs kanalen in provincie Groningen.

De Partij voor het Noorden maakt zich zorgen over het aantal dodelijke verkeersongevallen in de provincie Groningen, waarbij sprake is van verdrinking in een auto. Groningen kent veel plekken waar wegen en kanalen elkaar kruisen. Ook lopen wegen soms parallel aan kanalen, waardoor er gevaar bestaat voor het te water raken van een auto of andere voertuig. In sommige gevallen kan een vangrail uitkomst bieden evenals verkeer remmende maatregelen of waarschuwingsborden.

  • 1) Heeft het College van Gedeputeerde Staten in beeld om hoeveel dodelijke slachtoffers het feitelijk gaat, die zijn omgekomen bij een verkeersongeluk als gevolg van verdrinking langs of nabij een Provinciale weg in de Provinciale Groningen, de laatste tien jaar?

 

  • 2) Kan het College van Gedeputeerde Staten aangeven in hoeverre dodelijke ongelukken met voertuigen, als gevolg van verdrinking, kunnen worden voorkomen door middel van vangrails of andere verkeersmaatregelen, voor wat betreft de Provinciale wegen in Groningen.

 

  • 3) Kan het College van Gedeputeerde Staten aangeven wat globaal de kosten zijn van het beter beveiligen van Provinciale wegen waar kanalen en provinciale wegen elkaar kruizen of parallel aan elkaar lopen. En is het beveiligen van provinciale wegen met vangrails realistisch om het aantal verkeersslachtoffers als gevolg van verdrinking te verminderen?

 

  • 4) Is het College van Gedeputeerde Staten voornemens op korte termijn stappen te ondernemen, al dan niet in samenwerking met andere weg eigenaren, om iets aan de huidige situatie te doen? Graag een reactie van het College van Gedeputeerde Staten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gezocht: actieve inwoners DAL gemeente

Gezocht: actieve inwoners DAL gemeente
Wilt u met de Partij voor het Noorden (PvhN) actief meepraten binnen de nieuw te vormen gemeente Eemsdelta? De Partij voor het Noorden zoekt in gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum inwoners die mee willen denken, mee willen praten en vooral mee willen doen over zaken die van belang zijn in de nieuwe gemeente Eemsdelta.  De Partij voor het Noorden staat provinciaal voor de volgende on…
 

Dries Zwart over Groningen en Partij voor het Noorden (filmpje)

Dries Zwart over Groningen en Partij voor het Noorden (filmpje)