Terug naar Nieuws

Schriftelijke vragen verkeersveiligheid langs kanalen in provincie Groningen.

Gepubliceerd op:
Schriftelijke vragen verkeersveiligheid langs kanalen in provincie Groningen.

De Partij voor het Noorden maakt zich zorgen over het aantal dodelijke verkeersongevallen in de provincie Groningen, waarbij sprake is van verdrinking in een auto. Groningen kent veel plekken waar wegen en kanalen elkaar kruisen. Ook lopen wegen soms parallel aan kanalen, waardoor er gevaar bestaat voor het te water raken van een auto of andere voertuig. In sommige gevallen kan een vangrail uitkomst bieden evenals verkeer remmende maatregelen of waarschuwingsborden.

  • 1) Heeft het College van Gedeputeerde Staten in beeld om hoeveel dodelijke slachtoffers het feitelijk gaat, die zijn omgekomen bij een verkeersongeluk als gevolg van verdrinking langs of nabij een Provinciale weg in de Provinciale Groningen, de laatste tien jaar?

 

  • 2) Kan het College van Gedeputeerde Staten aangeven in hoeverre dodelijke ongelukken met voertuigen, als gevolg van verdrinking, kunnen worden voorkomen door middel van vangrails of andere verkeersmaatregelen, voor wat betreft de Provinciale wegen in Groningen.

 

  • 3) Kan het College van Gedeputeerde Staten aangeven wat globaal de kosten zijn van het beter beveiligen van Provinciale wegen waar kanalen en provinciale wegen elkaar kruizen of parallel aan elkaar lopen. En is het beveiligen van provinciale wegen met vangrails realistisch om het aantal verkeersslachtoffers als gevolg van verdrinking te verminderen?

 

  • 4) Is het College van Gedeputeerde Staten voornemens op korte termijn stappen te ondernemen, al dan niet in samenwerking met andere weg eigenaren, om iets aan de huidige situatie te doen? Graag een reactie van het College van Gedeputeerde Staten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in

Voltallige (7) oppositiepartijen dienen gezamenlijk schriftelijke vragen in
Partij voor het Noorden heeft samen met 6 andere oppositiepartijen 26 schriftelijke vragen ingediend over de nieuwe en forse vertraging in de schadeafhandeling als gevolg van de gaswinning. Ook hebben alle oppositiepartijen het onderwerp geagendeerd voor de commissievergadering van 19 juni. Er zit dus spoed achter de beantwoording van de schriftelijke vragen. De partijen willen o.a. weten waarom…
 

Partij voor het Noorden kiest 50PLUS in Eerste Kamer

Partij voor het Noorden kiest 50PLUS in Eerste Kamer
De Statenfractieleden van de Partij voor het Noorden, Dries Zwart en Leendert van der Laan hebben vanmiddag hun stem uitgebracht op de Eerste Kamerfractie van 50PLUS. Tijdens de campagne voor de statenverkiezingen heeft de Partij voor het Noorden haar kiezers beloofd om bij de Eerste Kamer Verkiezingen te stemmen op de kandidaat voor Code Oranje, Annemarie Heite. In een eerder stadium had de Par…