Terug naar Nieuws

Open brief naar Tweede Kamer inzake uitblijven beantwoording schriftelijke vragen Provincie Groningen

Gepubliceerd op:

Het College van Gedeputeerde Staten weigert voorlopig schriftelijke vragen tijdig te beantwoorden van de Partij voor het Noorden. Dit is nog nooit eerder voor gekomen in de historie van onze partij. De schriftelijke vragen zijn ingediend op 9 maart jl. Het College van Gedeputeerde Staten heeft doorgaans maximaal 4 weken de tijd om schriftelijke vragen te beantwoorden van een gekozen politieke partij.

De vragen hebben betrekking op de communicatie tussen de Provincie Groningen en het Ministerie van Binnenlandse Zaken met betrekking tot de herindeling van de Gemeente Haren, Groningen en Ten Boer. 

Gezien de mondelinge uitspraken van Patrick Brouns begin maart 2018 richting media en Provinciale Staten, zouden de schriftelijke vragen makkelijk te beantwoorden moeten zijn, als de Provincie Groningen verder niets te verbergen heeft. Bovendien wordt expliciet gevraagd  hoe en op welke manier de Provincie Groningen heeft gecommuniceerd met het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Echter de Provincie Groningen kan nu pas eind april 2018 antwoord geven op de schriftelijke vragen van de Partij voor het Noorden inzake Haren. Dat meldt de Provincie vandaag in een kort briefje.

Dat is ‘mosterd na de maaltijd’, want de Tweede Kamer komt medio half april met een definitief besluit over de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer.

De Partij voor het Noorden vraagt zich nu af of de Tweede Kamer wel beschikt over de juiste cijfers en financiële situatie van de gemeente Haren, nu de Provincie Groningen mogelijk de antwoorden heeft ‘voorgekookt’.

In een open brief zal de Partij voor het Noorden nu alle Tweede Kamerfracties inlichten over deze gang van zaken. De Partij voor het Noorden is niet tegen herindelingen, maar wel voor een open en eerlijke procesgang rondom herindelingen. Over dat laatste hebben wij ernstige twijfels.

 

Partij voor het Noorden wil breken met de OSF

Partij voor het Noorden wil breken met de OSF
Het bestuur van de Partij voor het Noorden gaat haar leden voorstellen om het lidmaatschap van de OSF op te zeggen. De OSF is een platform voor provinciale onafhankelijke partijen die met één zetel in de Eerste Kamer vertegenwoordigd is. In de Provincie Groningen heeft de OSF twee partijen die lid zijn. Belangrijkste reden voor deze breuk is de stemming over de Mijnbouwwet in de Eer…
 

Kandidatenlijst Partij voor het Noorden Provinciale Statenverkiezingen 20 maart 2019

Kandidatenlijst Partij voor het Noorden Provinciale Statenverkiezingen 20 maart 2019
  De Algemene Ledenvergadering heeft op 11 december 2018 de volgende kandidatenlijst vastgesteld. Dries Zwart is de lijsttrekker van de Partij voor het Noorden. En Jan UItham wordt voor de 5e keer lijstduwer van de Partij voor het Noorden. 2003, 2007, 2011 en 2015 en nu dus 2019! 1   Dries Zwart, Appingedam 2  Leendert van der Laan, Groningen 3   Bard Boon, Scheemda 4 &nbs…