Welkom

  1. WELKOM

Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de Partij voor het Noorden Oldambt voor de periode 2018-2022. In dit programma treft u kort en bondig in een aantal hoofdstukken onze standpunten aan. Geen schreeuwerig, populistisch programma maar gewoon klare heldere taal. Politiek is er voor de inwoners, niet andersom. Ook geen klaagzang over allerlei andere partijen die het niet goed doen. En al zeker geen klaagzang over onze gemeente. Natuurlijk kan er vaak veel beter, maar we zijn heel goed op weg in Oldambt.

De Partij voor het Noorden wil ook voor de komende raadsperiode voortgaan op de ingeslagen weg. Voortgaan met een sociaal en verantwoord beleid. Voortgaan met goede omgangsvormen naar elkaar. Geen blabla politiek, maar gewoon het beste wat in ons vermogen ligt doen voor de inwoners van Oldambt. En ook eerlijk zeggen als iets niet kan. Maar dan wel duidelijk uitleggen waarom voor iets niet is gekozen.

De afgelopen 4 jaar heeft de Partij voor het Noorden deel uitgemaakt van een coalitie met de SP, de PvdA en het CDA. We bedanken onze coalitiegenoten voor de samenwerking van de afgelopen 4 jaar. Er is samen hard gewerkt aan een beter Oldambt. En dat is gelukt. De coalitie heeft de rit uitgezeten omdat het belangrijkste ingrediënt aanwezig was: onderling vertrouwen. Heeft het wel eens gestormd binnen de coalitie de afgelopen 4 jaar hoor ik u denken? Nee, meer dan een sterke bries hebben we niet op de weerradar gehad. Na een goed en helder gesprek kwamen we altijd weer snel tot een prima compromis.

De Partij voor het Noorden zal, wanneer wij gevraagd zouden worden, ook de komende raadsperiode een collegeverantwoordelijkheid niet uit de weg gaan. Belangrijkste voorwaarden tot deelname zijn opnieuw vertrouwen en gelijkheid.

We hebben een hecht en fijn team mensen,  

ik ben er trots op!

 

Jurrie Nieboer lijsttrekker Partij voor het Noorden Oldambt.

Lijst 9.

 

Partij voor het Noorden

Omdat politiek ALTIJD over mensen gaat