Terug naar Even bijpraten...

De werkbezoeken zijn weer gestart.

Gepubliceerd op:
De werkbezoeken zijn weer gestart.

De werkbezoeken zijn weer van start gegaan in het nieuwe jaar. Partij voor het Noorden gaat ook in 2017 weer op werkbezoekbezoek. We weten vanzelfsprekend veelal wat er leeft in Oldambt, maar het is goed elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Het eerste bezoek dat we hebben afgelegd was aan het VN Panel Oldambt. Het VN Panel is een organisatie, gehuisvest in de Boschpoort, die zich bezighouden met de acceptatie en toegankelijkheid van mensen met een beperking.  Jolanda Dale en twee jongeren van het jongerenpanel namen ons mee in de problematiek ronds deze acceptatie.  Goed om dit uitgelegd te krijgen van de mensen in de praktijk. Leerzaam en een prima doelstelling.

 

Natuurlijk was de fractie Oldambt dinsdag 7 februari ruim vertegenwoordigd in Groningen, bij de fakkeltocht als protest tegen de gaswinning en alles wat daar mee te maken heeft. Ruim 4000 mensen lieten hun stem daar horen, en met ons meer Oldambtsters. Ruim 1600 schadegevallen telt Oldambt op dit moment en de Partij voor het Noorden wil dat schadegevallen netjes en snel worden afgehandeld. Daarvoor moeten we af van de zogenaamde contouren, het gebied waarbinnen je alleen maar erkende schade kunt hebben. Schade =schade. Simpel zat. De Nam sloopt je huis, de Nam moet betalen. Mensen hebben hierdoor niet alleen schade aan hun huis, maar ook geestelijke schade.  En natuurlijk moet die kraan verder dicht, maar dat kost tijd. Maar het oplossen van alle leed eromheen moet sneller, eerlijker en beter.

 

Politiek gaat altijd over mensen! Juist omdat het over mensen gaat is het ook zo leuk. Mocht u meer hierover willen weten of bij ons meepraten en meehelpen? We stomen op naar de gemeenteraadverkiezingen 2018 en kunnen uw hulp goed gebruiken.
Op onze website
www.partijvoorhetnoorden.nl kunt u onder het kopje ‘Oldambt’ onze mailadressen vinden. Mail mij als u interesse hebt! U bent welkom om eens van gedachten te wisselen met mij.

 

Jurrie Nieboer

Partij voor het Noorden Oldambt

Lachgas, wat kunnen we hier tegen doen?

Lachgas, wat kunnen we hier tegen doen?
Het reces is voorbij, we gaan er weer tegenaan. De vakantieslopen tegen het einde en iedereen hervat weer zijn of haarbezigheden. Ik hoop dat u allemaal een fijne vakantie hebt gehad. AgendaTot het eind van het jaar staan er nog een aantal grote zak…
 

Coalitiebreuk in Oldambt

Coalitiebreuk in Oldambt
 De SP is uit het Oldambtster college gestapt. De partij kan zich niet vinden in het pakket maatregelen dat de overige partijen uit de coalitie willen treffen om de tekorten op de meerjarenbegroting op te lossen. De overgebleven partijen (PvdA, …