Terug naar Even bijpraten...

Betoog Fractievoorzitter Jurrie Nieboer over Coalitieakkoord.....

Gepubliceerd op:
Betoog Fractievoorzitter Jurrie Nieboer over Coalitieakkoord.....

Dank u Voorzitter, 


Ik wil graag beginnen met een welgemeend compliment aan de waarnemend voorzitter (Engel Modderman VCP) van deze raad, de aanleiding dat u hier vanavond voorzit is een trieste, de eerste raad sinds het overlijden van onze geliefde burgemeester, maar het feit dat u dat hier vanavond doet als nestor is ook een bijzondere en ik wens u dan ook veel succes.

Laat ik starten met de opmerking dat de Partij voor het Noorden dik tevreden is over coalitieakkoord ‘ Anders maken we samen!’.
 
De Partij voor het Noorden in Oldambt denkt in de coalitie met de PvdA, SP en VVD de juiste partners te hebben gevonden om de komende 4 jaar Oldambt vooruit te brengen,  maar in het bijzonder willen we dat graag met alle partijen in de raad. Immers, Anders maken we samen. 
 
In het coalitieprogramma is weinig financiële zekerheid voor groot nieuw beleid, maar we zetten toch een aantal mooie ontwikkelingen in en door. Vanzelfsprekend zijn er ook zorgen, bijvoorbeeld over Jeugdzorg. Financieel loopt dit uit de klauwen en moeten we daar samen met andere gemeenten naar kijken wat we kunnen doen aan deze enorme tekorten zonder in te leveren op de zorg aan de jeugd. 
 
Ook hebben we er bewust voor gekozen om het goede uit de vorige periode handhaven. En ook zijn er nog veel keuzes open. Keuzes waar we als raad en partijen samen over kunnen gaan beslissen als duidelijk is hoe we er financieel voorstaan.
In dit voorliggend akkoord gaan we voor solide en rechtvaardig sociaal beleid, volop inzet op wijk-en dorpsgericht werken, ruimte voor het ondernemersloket, het ondernemen en de ondernemer, inwonersinitiatieven, cultuur, sport, werk, kijken naar de regio en duurzaamheid. Wat de PvhN in dit akkoord ook aanspreekt is het centrumplan voor Scheemda, de ruimte voor alternatieve woonvormen als Tiny houses en het hoog op de agenda zetten van de alcohol en drugs preventie op scholen. In Oldambt is elk weekend wat te doen, daar zijn we trots op. Maar dit kan nog beter op elkaar worden afgestemd en hierin zien we ook een grotere rol voor Stichting Marketing Oldambt.
 
De Partij voor het Noorden heeft er vertrouwen in dat de beoogd wethouders Broekhuizen, Wunker, Swagerman en Boon deze vergaande samenwerking waar gaan maken. Anders dan voorheen zal dit college integraal gaan werken. Samen werken aan de portefeuilles en de opgaves die voor ons liggen. Deze nieuwe manier van werken komt de samenwerking te goed, maar vraagt ook veel van de organisatie en zal ook door moeten klinken in de raad. Wij gaan dat met vertrouwen tegemoet zien en volgen.
 
Bard Boon zal in het nieuwe college de portefeuilles onderwijs, jeugd, cultuur en duurzaamheid gaan krijgen namens de Partij voor het Noorden en als partij zijn we daar heel tevreden mee. We danken de onderhandelaars voor het constructief overleg en wensen het beoogd college dan ook heel veel succes samen want Anders maken we samen!
 
Jurrie Nieboer
Partij voor het Noorden Oldambt

Foto's

Bekijk ook

Lachgas, wat kunnen we hier tegen doen?

Lachgas, wat kunnen we hier tegen doen?
Het reces is voorbij, we gaan er weer tegenaan. De vakantieslopen tegen het einde en iedereen hervat weer zijn of haarbezigheden. Ik hoop dat u allemaal een fijne vakantie hebt gehad. AgendaTot het eind van het jaar staan er nog een aantal grote zak…
 

Coalitiebreuk in Oldambt

Coalitiebreuk in Oldambt
 De SP is uit het Oldambtster college gestapt. De partij kan zich niet vinden in het pakket maatregelen dat de overige partijen uit de coalitie willen treffen om de tekorten op de meerjarenbegroting op te lossen. De overgebleven partijen (PvdA, …
 

‘omdat politiek altijd over mensen gaat’ STOP DE PERSEN!!!

‘omdat politiek altijd over mensen gaat’    STOP DE PERSEN!!!
Finsterwolde en de belofte Vlak voor het drukken van deze Oldambtster werd bekend dat het voorstel voorhet zonnepark Finsterwolde door een negatief advies op de Bibob procedure geendoorgang kon vinden. Precies op tijd kon ik de bijdrage van de Parti…