Terug naar Even bijpraten...

Betoog Fractievoorzitter Jurrie Nieboer over Coalitieakkoord.....

Gepubliceerd op:
Betoog Fractievoorzitter Jurrie Nieboer over Coalitieakkoord.....

Dank u Voorzitter, 


Ik wil graag beginnen met een welgemeend compliment aan de waarnemend voorzitter (Engel Modderman VCP) van deze raad, de aanleiding dat u hier vanavond voorzit is een trieste, de eerste raad sinds het overlijden van onze geliefde burgemeester, maar het feit dat u dat hier vanavond doet als nestor is ook een bijzondere en ik wens u dan ook veel succes.

Laat ik starten met de opmerking dat de Partij voor het Noorden dik tevreden is over coalitieakkoord ‘ Anders maken we samen!’.
 
De Partij voor het Noorden in Oldambt denkt in de coalitie met de PvdA, SP en VVD de juiste partners te hebben gevonden om de komende 4 jaar Oldambt vooruit te brengen,  maar in het bijzonder willen we dat graag met alle partijen in de raad. Immers, Anders maken we samen. 
 
In het coalitieprogramma is weinig financiële zekerheid voor groot nieuw beleid, maar we zetten toch een aantal mooie ontwikkelingen in en door. Vanzelfsprekend zijn er ook zorgen, bijvoorbeeld over Jeugdzorg. Financieel loopt dit uit de klauwen en moeten we daar samen met andere gemeenten naar kijken wat we kunnen doen aan deze enorme tekorten zonder in te leveren op de zorg aan de jeugd. 
 
Ook hebben we er bewust voor gekozen om het goede uit de vorige periode handhaven. En ook zijn er nog veel keuzes open. Keuzes waar we als raad en partijen samen over kunnen gaan beslissen als duidelijk is hoe we er financieel voorstaan.
In dit voorliggend akkoord gaan we voor solide en rechtvaardig sociaal beleid, volop inzet op wijk-en dorpsgericht werken, ruimte voor het ondernemersloket, het ondernemen en de ondernemer, inwonersinitiatieven, cultuur, sport, werk, kijken naar de regio en duurzaamheid. Wat de PvhN in dit akkoord ook aanspreekt is het centrumplan voor Scheemda, de ruimte voor alternatieve woonvormen als Tiny houses en het hoog op de agenda zetten van de alcohol en drugs preventie op scholen. In Oldambt is elk weekend wat te doen, daar zijn we trots op. Maar dit kan nog beter op elkaar worden afgestemd en hierin zien we ook een grotere rol voor Stichting Marketing Oldambt.
 
De Partij voor het Noorden heeft er vertrouwen in dat de beoogd wethouders Broekhuizen, Wunker, Swagerman en Boon deze vergaande samenwerking waar gaan maken. Anders dan voorheen zal dit college integraal gaan werken. Samen werken aan de portefeuilles en de opgaves die voor ons liggen. Deze nieuwe manier van werken komt de samenwerking te goed, maar vraagt ook veel van de organisatie en zal ook door moeten klinken in de raad. Wij gaan dat met vertrouwen tegemoet zien en volgen.
 
Bard Boon zal in het nieuwe college de portefeuilles onderwijs, jeugd, cultuur en duurzaamheid gaan krijgen namens de Partij voor het Noorden en als partij zijn we daar heel tevreden mee. We danken de onderhandelaars voor het constructief overleg en wensen het beoogd college dan ook heel veel succes samen want Anders maken we samen!
 
Jurrie Nieboer
Partij voor het Noorden Oldambt

Foto's

Bekijk ook

 Partij voor het Noorden in gesprek met Connexxion

 Partij voor het Noorden in gesprek met Connexxion
Eind 2019 maakte een oproep van de Partij voor het Noorden voorman Jurrie Nieboer op Facebook over klachten over de taxidiensten van Connexxion veel reacties los. Nieboer werd overstelpt met reacties met klachten over het taxivervoer voor zowel leerl…
 

Voorspoedig Nieuwjaar en taxi-leed Connexxion

Voorspoedig Nieuwjaar en taxi-leed Connexxion
Januari 2020 De fractie Oldambt van de Partij voor het Noorden wenst iedereen een heel goed 2020 toe. Het jaar is weer begonnen en we zijn er weer klaar voor. In de raad van januari gaan we het gesprek aan over de overlast van vuurwerk. In de Oldamb…
 

Partij voor het Noorden (PvhN) in de gemeente Oldambt wil weten hoeveel plekken er zijn waar bij het uitbreken van brand onvoldoende bluswater voorhanden is.

Partij voor het Noorden (PvhN) in de gemeente Oldambt wil weten hoeveel plekken er zijn waar bij het uitbreken van brand onvoldoende bluswater voorhanden is.
09-11-2019 PvhN-raadslid Mark Kalse wil dat weten naar aanleiding van een brand in Westerlee, waarbij donderdag een woning aan de Engelkenslaan totaal door vlammen werd verwoest.   Niet voldoende snel en adequaat optreden Volgens Kalse is he…